Hoe werkt het

Stap 1: Kennismaken

De kennismaking bestaat uit twee onderdelen:

Inschrijving / opdracht tot dienstverlening:

Wij zoeken graag mee naar een passende woning voor jou, maar daar hebben wij meer informatie voor nodig. Vul het registratieformulier in op onze website en maak een profiel aan. Deze registratie gaat samen met de opdracht tot dienstverlening. Voor meer informatie hierover verwijzen wij je graag naar onze algemene bepalingen. Aan inschrijven zijn geen kosten verbonden.

Inventarisatie van uw zoekwensen/ de mogelijkheden:

Op basis van jouw profiel krijgen wij een goed beeld van wie je bent en wat je zoekt. Het kan zijn dat wij nog wat meer informatie nodig hebben in dat geval nemen wij even contact met je op.

Stap 2: Inplannen van een bezichtiging

Als je een interessante woning ziet die wij aanbieden, neem dan contact met ons op. In overleg bekijken we de mogelijkheden om een afspraak in te plannen. Onze werktijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.30 uur. Op zaterdag en in de avond is alleen op afspraak mogelijk.

Stap 3: Interesse in de woning

Mocht je interesse hebben in een aangeboden woonruimte dan gaan wij, in overleg met jou, een voorstel doen bij de eigenaar. De mogelijkheden hierin hangen natuurlijk af van de soort woning.

Na akkoord van de verhuurder wordt een huurovereenkomst opgesteld die wij met jou zullen bespreken en zullen toelichten. Bij akkoord, kan er worden getekend en plannen we de sleuteloverdracht in.

Stap 4: Sleuteloverdracht en afronding

Sleuteloverdracht:

We verzorgen de beginopname (de huidige staat/ zijn er gebreken) van jouw nieuwe woning.  We leggen vast hoe de woning is op het moment dat de sleuteloverdracht plaatsvindt en in welke staat het verkeert. Mocht er iets niet goed zijn dan leggen wij dit vast en geven wij het door aan de eigenaar.

Afronding:

Voor en tijdens de sleuteloverdracht zijn er uiteraard verschillende zaken die geregeld moeten worden, denk dan bijvoorbeeld aan:

  • aanmelden energie- en waterleverancier
  • verhuizing doorgeven bij verschillende instanties (bijv. de bank)
  • inschrijven bij de gemeente
  • aanvragen van parkeervergunning(en)

Wij helpen je hier graag mee als er vragen zijn. Maar kijk ook bij veel gestelde vragen onder het kopje Beheer. Wellicht staat jouw vraag er bij.

Stap 5: Betalingen/ kosten

Joris Verhuur is een dienstverlenende partij, wij streven er naar servicegericht te werken om het huren van jouw nieuwe huurwoning zo soepel en goed mogelijk te laten verlopen.

Wanneer er daadwerkelijk een overeenkomst is, brengen wij administratiekosten in rekening van €150,00 + 21% btw= €181,50 

Er zijn dus geen kosten verbonden aan het inschrijven en/of bezichtigen van een woning.

De overige betalingen (de waarborgsom en de eerste huur) kunnen verschillen per eigenaar van een huurobject. Hierover informeren wij jou uiteraard en verzorgen de afronding van de eerste betaling.