Meer over Den Bosch

Wil je meer weten over Den Bosch dan kun je dat hieronder vinden. Navigeer over de kaart en verschillende wijken/ delen lichten op. Wanneer je hierop klikt krijg je meer informatie over dat stukje Den Bosch zoals parkeren en winkels.

Ben je nog nooit in Den Bosch geweest of wil je weten wat er allemaal voor leuks is in Den Bosch, bekijk dan het filmpje van Linda.tv (hieronder)

Mocht je nog meer willen weten of heb je andere vragen, stuur ons dan een mailtje naar info@jorisverhuur.nl

map1 map2 map3

Boschveld

De wijk Boschveld ligt achter het station van Den Bosch. Vanuit hier ben je binnen 3 minuten met de fiets in de binnenstad.

Parkeren;

Voor parkeren in deze wijk heb je een parkeervergunning nodig. Hiervoor is geen lange wachtlijst, doorgaans gaat dit vrij snel. Voor meer informatie hierover kijk op de website van de gemeente of ga naar onderstaande links:

Parkeervergunning

Bezoekerskaartjes

Winkels;

Vanuit Boschveld zijn er meerdere opties waar je boodschappen kunt doen. Je kunt natuurlijk naar de stad gaan maar je kan ook naar de Helftheuvelpassage, waar je binnen enkele minuten bent. Bij de Helftheuvel zitten verschillende grote supermarkten en andere winkels. Deze supermarkten en winkels zijn hier te zien.

Het Paleiskwartier

Deze wijk ligt achter het station in Den Bosch, dit is een vrij “nieuwe” wijk. Hier staan veel nieuwbouwwoningen. Vanuit hier ben je via de nieuwe parkbrug zo in de Binnenstad.

Parkeren;

De woningen hier hebben bijna allemaal een eigen parkeerplek onder het complex, hierdoor is een vergunning vaak niet nodig. Heb je twee auto’s of zit er een eigen parkeerplek bij dan kun je altijd een parkeervergunning aanvragen. Informatie hierover kun je vinden op de website van de gemeente of via onderstaande links:

Parkeervergunning

Bezoekerskaartjes

Winkels;

Er komen steeds meer winkels in het Paleiskwartier. Sinds eind 2016 is er een Emte gekomen, maar is bijvoorbeeld ook een Sushi restaurant of een Saladbar te vinden. Vanuit hier ben je ook zo bij de winkels in de binnenstad of op de Helftheuvelpassage. Bij de Helftheuvelpassage zijn enkele grote supermarkten en andere winkels te vinden.

Vrije Tijd;

Wil je in je vrije tijd lekker gaan sporten dan zijn er de lokale voetbal- , hockey- en rugby verenigingen. Maar is ook een sportschool in het Paleiskwartier, Club Actief. Wil je gewoon lekker door Den Bosch hardlopen of fietsen dan kun je bijvoorbeeld naar Het Bossche Broek gaan. Voor meer informatie hierover ga naar het kopje Het Bossche Broek op de kaart.

‘t Zand

Deze wijk ligt tussen het centrum en het station in. Vanuit hier ben je dan ook zo in de binnenstad.

Parkeren;

Voor parkeren in deze wijk heb je een parkeervergunning nodig. Hiervoor is een kleine wachtlijst, doorgaans gaat dit wel vrij snel. Voor meer informatie hierover kijk op de website van de gemeente of ga naar onderstaande links

Parkeervergunning

Bezoekerskaartjes

Winkels;

Doordat deze wijk zo dicht tegen het centrum aan ligt kun je het beste je boodschappen doen in het centrum. Maar vanuit hier ben je ook zo in het Paleiskwartier.

Het Centrum

Parkeren;

Parkeren kan in het centrum van Den Bosch vrij lastig zijn, je hebt hiervoor namelijk een vergunning nodig. Voor een 24u vergunning in de binnenstad is er een wachtlijst, de wachttijd varieert per wijk maar kan oplopen tot een paar jaar. In de tussentijd kun je wel een avondvergunning aanvragen, dat betekent dat je tussen 17.00u en 10.00u de volgende dag mag parkeren op alle betaald parkeerplekken in de binnenstad. Wanneer je bezoekers krijgt kun je voor hen bezoekerskaartjes bestellen, het bezoek kan dan voor een gereduceerd tarief parkeren. Voor meer informatie hierover kun je naar de website van de gemeente ‘s-Hertogenbosch of klik op onderstaande links:

Parkeervergunning

Bezoekerskaartjes

Winkels;

In de binnenstad zitten natuurlijk alle winkels die je nodig hebt, van de lokale bakker, apotheek tot de Hema en de Etos. Voor je boodschappen kun je terecht bij de Albert Heijn op de Vughterstraat 46. In 2017 komt er ook een Jumbo in de Bossche binnenstad.

Vrije Tijd;

Wil je in je vrije tijd lekker gaan sporten dan zijn er de lokale voetbal- , hockey- en rugby verenigingen. Maar er zijn ook genoeg sportscholen in de binnenstad, voor elk budget is er een. Bijvoorbeeld Basic Fit op de Burgermeester Loeffplein of de City Gym op de Kerkstraat. Wil je gewoon lekker door Den Bosch hardlopen of fietsen dan kun je bijvoorbeeld naar Het Bossche Broek gaan. Voor meer informatie hierover ga naar het kopje Het Bossche Broek op de kaart.

Het Bossche Broek

Dit is een natuurgebied aan de rand van het centrum van Den Bosch, een beetje vergelijkbaar met Central Park in New York. Je kunt hier heerlijk wandelen, hardlopen en fietsen. Vaak gaat men vanuit de omringende bedrijven in hun pauze een klein rondje Bossche Broek doen.

schermafbeelding-2016-12-30-om-10-39-06

De Muntel/ De Vliert

De jaren 30 wijk ligt aan de noordkant van de binnenstad van Den Bosch. Vanuit hier ben je binnen 5-10 minuten met de fiets in de binnenstad. Deze geliefde wijk wordt gekenmerkt door de vele jonge gezinnen die er wonen. Daarnaast is er ook een park, Het Prins Hendrikpark of zoals de Bosschenaren het noemen de Ijzeren Vrouw. In de zomer kun je hier heerlijk aan het water liggen.

Parkeren;

Voor parkeren in deze wijk heb je een parkeervergunning nodig. Hiervoor is er een kleine wachtlijst, doorgaans gaat dit vrij snel. Voor meer informatie hierover kijk op de website van de gemeente of ga naar onderstaande links:

Parkeervergunning

Bezoekerskaartjes

Winkels;

Boodschappen doen kan op verschillende plekken. De Albert Heijn in de Arena of op de Gruttostraat zijn snel te bereiken evenals de Coop op het Heetmanplein. Daarnaast is de stad ook binnen handbereik uiteraard.

Vrije Tijd;

Wil je in je vrije tijd lekker gaan sporten dan zijn er de lokale voetbal- , hockey- en rugby verenigingen. Maar er zijn ook genoeg sportscholen bijvoorbeeld in het Sportiom, hier kun je sporten en onder andere ook zwemmen. Wil je een stukje hardlopen dan kun je dat bij de Ijzeren vrouw doen maar je kunt ook meedoen met de vele bootcamps die hier worden gegeven.

Oost

Deze wijk ligt iets verder van de binnenstad maar binnen 10 minuten ben je er met de fiets. Vanuit hier ben je vlakbij Het Prins Hendrikpark of zoals de Bosschenaren het noemen de Ijzeren Vrouw. Maar ook bij de Oosterplas, deze is net iets groter dan de IJzeren vrouw.

Parkeren;

Voor parkeren in deze wijk heb je in sommige gebieden een parkeervergunning nodig. Hiervoor is er een kleine wachtlijst, doorgaans gaat dit vrij snel. Voor meer informatie hierover kijk op de website van de gemeente of ga naar onderstaande links:

Parkeervergunning

Bezoekerskaartjes

Winkels;

Boodschappen doen kan op verschillende plekken. De Albert Heijn op het van Roosmalenplein of de Jumbo op het Rivierenplein zijn dichtbij. Bij beide pleinen zijn er ook diverse andere winkels te vinden.

Vrije Tijd;

Wil je in je vrije tijd lekker gaan sporten dan zijn er de lokale voetbal- , hockey- en rugby verenigingen. Maar er zijn ook genoeg sportscholen bijvoorbeeld in het Sportiom of bij Sportschool Vladimirov, waar je lekker kunt sporten. Wil je een stukje hardlopen dan kun je dat bij de Ijzeren vrouw doen maar ook bij de Oosterplas, je kunt ook meedoen met de vele bootcamps die hier worden gegeven.

Zuid

Deze wijk ligt vlakbij de binnenstad van Den Bosch. Vanuit hier ben je binnen 5 minuten met de fiets in de binnenstad. Deze geliefde wijk is erg gewild doordat je hier rustig woont, je kunt parkeren, je zit dicht bij de stad, dichtbij Het Bossche Broek en dicht bij de Zuiderplas.

Parkeren;

Voor parkeren in deze wijk heb je een parkeervergunning nodig. Hiervoor is er een kleine wachtlijst, doorgaans gaat dit vrij snel. Voor meer informatie hierover kijk op de website van de gemeente of ga naar onderstaande links

Parkeervergunning

Bezoekerskaartjes

Winkels;

Boodschappen doen kan op verschillende plekken. Dit kan natuurlijk in de stad, maar op de Pettelaarseweg zit een Jumbo en daarnaast ook nog een paar andere winkels.

Vrije Tijd;

Wil je in je vrije tijd lekker gaan sporten dan zijn er de lokale voetbal, hockey en rugby verenigingen. Maar er zijn ook genoeg sportscholen, bijvoorbeeld Fit for Free. Op 5 minuten fietsen kun je ook golfen bij Golf Parc de Pettelaar. Wil je gewoon een stukje hardlopen dan kun je dat bij de Zuiderplas doen of in Het Bossche Broek.